Mitt familj

Mitt familj

måndag 24 februari 2014

Kycklingwraps med fetacrème

Dagenslunch  riktigt gott@


4 port.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja till stekning
  • salt och peppar

Marinad

  • 1 - 1 1/2 tsk chilipulver
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja

Fetacrème

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g fetaost

Till servering

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 65 g salladsmix
  • 1 förp stora tortillabröd

Så här gör du

  1. Strimla och salta kycklingfiléerna.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda i kycklingstrimlorna. Låt marinera i rumstemperatur 5-10 minuter.
  3. Fetacrème: Blanda gräddfil och honung. Smula ner fetaosten och rör om.
  4. Till servering: Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och sallatsblad i en skål.
  5. Stek kycklingen i oljan på medelvärme tills den är genomstekt 5-10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt var och en göra sin egen wrap av brödet, salladen, kycklingen och crèmen.







Saftiga chokladecupcakes med Vaniljfrosting

Jag har bakat lite igår kväll, oj vad goda de blev!! Igår tyckte jag väl att de var ok men idag är de saftigare och jätte goda!!!
Både mamma och Lea tyckte om de. Fast Lea säger alltid att allt de jag gör är gott, hon är söt och snäll men mig! Mamma tog till och med hem till pappa inte för jag vet vad det ska ge, pappa har inte känt någon smak på över ett år. :-)
Haha!
 
ca 16 st
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
100 g smör
1/2 tsk vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vatten
 
Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten, ägg och vanilj. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda i 180 grader, i mitten av ugnen, i 18-20 minuter (för stora).
 

Vaniljfrosting

200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker

Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes direkt och dekorera med t ex strössel.