Mitt familj

Mitt familj

tisdag 10 december 2013

4 olika sorters ischoklad

Är inget så förtjust i ischoklad, men jag älskar vitchoklad så jag tänkte att jag skulle prova. Även 70 % choklad gillar jag.

Vitchoklad med blåbär, vitchoklad med mörktopp och silverkulor och sen gjord jag en bara med choklad och en med bara mörkchoklad.

Och godare än vanliga med ljuschoklad blev de..


Nya tomtar

Två veckor kvar:-)

Bakat bröd!

Idag var det dax igen. Jag bakar det här brödet nästan varje vecka. Det är så grymt gott.
Fick receptet av min syster så jag klar det.
Sofias bröd. Men hon hittade det på internet någonstans.
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
Blanda alla de torra ingredienserna noggrant, tillsätt sedan:
1 rivet äpple
3 msk flyttade honung (Jag använder bara 1 msk fasthonung, men ibland har jag ingen hemma så då skippar jag det.)
500 g/ 5 dl kvarg
Blanda ihop; tryck ner i EN bakplåtsklädd brödform in i mitten av ugnen i 45-60 min på 200 grader.
Jag har den inne i 45 tycker att den blir torr annars :-)