Tisdagsmiddag.
Även den här äter var god. Lea åt allt utom såsen "det var något grönt i" :-) då kan man tydligen inte äta det haha.
Såsen var jätte gott har inte tyckt om spenat sås förut. Fast i försäga har jag tyckt värdligt mycket vara dåligt förut. Har verkligen öppnat upp mig för att prova olika saker.
Även den här äter var god. Lea åt allt utom såsen "det var något grönt i" :-) då kan man tydligen inte äta det haha.
Såsen var jätte gott har inte tyckt om spenat sås förut. Fast i försäga har jag tyckt värdligt mycket vara dåligt förut. Har verkligen öppnat upp mig för att prova olika saker.
Parmesanpanerad torsk med spenatsås 4 port
4 bitar torskrygg
ca 1 dl vetemjöl
salt, vitpeppar
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
ca 1 dl färsk finriven parmesanost
smör
ca 1 dl vetemjöl
salt, vitpeppar
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
ca 1 dl färsk finriven parmesanost
smör
Förbered 3 djupa tallrikar.
Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar i en,
uppvispat ägg i en och ströbröd och ost i en.
Vänd fisken först i mjöl, sen i ägg och sist i
ströbrödsblandningen. Lägg gärna fiskbitarna på
bakplåtspapper så dom får torka lite då fäster
paneringen bättre. Stek dom i smör på ej för
hög värme tills dom är gyllene runtom och helt
genomstekta.
Spenatsås:
2 msk smör
2½ msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
salt, peppar
ca 1 dl fryst hackad spenat
2½ msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
salt, peppar
ca 1 dl fryst hackad spenat
Smält smör och rör ner mjöl.
Tillsätt lite mjölk åt gången under omrörning.
Låt det få koka ihop lite. Rör ner spenaten och
låt den tina i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Jag hade bara lite spenat hemma så därför fick
det bli en spenatsås som är lite tunnare än vanlig
stuvad spenat och innehåller lite mindre spenat,
men mycket gott blev det.