I torsdag var det dax för pajen. Och OJ vad god den var!!!!
I recept står det 2 ägg men jag tog 2 dl keso och 1 dl mindre mjölk än vad det står. Jag är inte så förtjust i ägg.
Men om man inte tål ägg så kan man ta keso stället. Så jag gör på det. Vill kunna äta paj för det är gott.
I recept står det 2 ägg men jag tog 2 dl keso och 1 dl mindre mjölk än vad det står. Jag är inte så förtjust i ägg.
Men om man inte tål ägg så kan man ta keso stället. Så jag gör på det. Vill kunna äta paj för det är gott.
Brie- och salamipaj
•1/2 rödlök
•250 gram brie•75 gram salami
•2 dl mjölk
•2 ägg
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Fincka löken.
Skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar.
Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami,
brie och rödlök.
Vispa samman ägg och mjölk.
Häll stanningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader.
Låt svalna något innan servering.
Grundrecept på dinkelpaj - GI-pajdeg
•200 gram dinkelmjöl (Gärna fullkorn)
•125 gram smör•2 msk vatten
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den.
Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl.
Ibland kan man behöva lite extra mjöl.
Degen räcker väl till en normalstor paj
på cirka 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.
Degen tål bra att sparas i kyl eller frys,
se bara till att packa in den i plast så den inte torkar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar