Mitt familj

Mitt familj

måndag 24 februari 2014

Kycklingwraps med fetacrème

Dagenslunch  riktigt gott@


4 port.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja till stekning
  • salt och peppar

Marinad

  • 1 - 1 1/2 tsk chilipulver
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja

Fetacrème

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g fetaost

Till servering

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 65 g salladsmix
  • 1 förp stora tortillabröd

Så här gör du

  1. Strimla och salta kycklingfiléerna.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda i kycklingstrimlorna. Låt marinera i rumstemperatur 5-10 minuter.
  3. Fetacrème: Blanda gräddfil och honung. Smula ner fetaosten och rör om.
  4. Till servering: Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och sallatsblad i en skål.
  5. Stek kycklingen i oljan på medelvärme tills den är genomstekt 5-10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt var och en göra sin egen wrap av brödet, salladen, kycklingen och crèmen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar