Mitt familj

Mitt familj

måndag 3 februari 2014

GI knäckebröd

Vilket gott hårdbröd.
2dl Majsmjöl
0,7 dl Sesamfrön
0,3 dl Linfrön
0,4  dl Pumpafrön
0,6 dl Solrosfrön
0,5 dl Oliv el. Raps olja
2,5 dl Varmt vatten
 Lite salt
 
Flingsalt
 
Det ska vara sammalagt 2 dl frön. Jag brukar ta lite som jag känner för. Jag brukar ta mer pumpafrön och mindre sesamfrön.
 
Koka vattnet.
Blanda frön, majsmjölet och salt noga.
Tillsätt olja och varma vattnet, blanda.
Låt det svälla en stund.
Fördela degen på tunt på två plåtar.
Strö över lite flingsalt ( kan uteslutas)
Grädda båda samtidigt i ca 60 min.
Varmluftugn 160 grader eller 175 grader i vanlig ugn.
 
 
 
Rekommenderas stark. Det är så gott både till frukost, ost/vin eller mellanmål.
Jag äter de till frukost, jag tycker att jag håller mig mätt länge.
Känns fräsch att äta nyttigt på morgonen.
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Recept gillas starkt! Kul att får lite inspiration =)

    Och så fin ny header du har på bloggen!

    SvaraRadera