Mitt familj

Mitt familj

onsdag 19 februari 2014

Soltorkade tomater

Det här receptet måste jag bara göra!!
 

Soltorkade tomater marinerade i vitlök och örter

Hemmagjorda Soltorkade Tomater
1 burk på ca 4 dl

1 kg tomater
1 nypa salt
8 vitlöksklyftor
2-3 dl extra virgin olivolja
färsk timjan och oregano
1. Skölj och halvera tomaterna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rada upp tomathalvorna med snittytan uppåt. Strössla över salt.
2. Ställ in plåten längst ner i ugnen i 125° under ca 4-5 timmar. Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare. Beroende på ugn kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre – om du vill semitorkade avbryter du tidigare. Börjar de bli brända – sänk värmen.
3. Låt tomaterna svalna och lägg sedan ner dem i en väl rengjord glasburk. Skala och halvera vitlöksklyftorna och fördela ut i burken. Riv i färsk oregano och timjan efter behag. Dra i lite salt och peppar. Slå på olja så det täcker och sätt på locket. Förvara i kylskåpet.
 
 
Receptet kommer här i från.
 
 
Det här receptet måste jag bara göra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar