Här kommer receptet.
Hallonbullar
1/2 paket jäst
50 g smör (eller osaltat förde riktigt små)
2 1/2 dl mjölk
1/4 dl socker
6-7 dl vetemjöl
ev 1 tsk stött kardemumma
Fyllning 1
100 g rumsvarmt smör (eller osaltat för de riktigt små)
1 dl hallon (färska eller tinade)
Fyllning 2
100g rumsvarmt smör (eller osaltat för de riktigt små)
Rivet äpple (jag använde 1/2 på 1 sats)
kanel ( efter känsla :-)
Pensling
ägg
Smält smöret, blanda i mjölken och värm tills det blir fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av mjölkblandningen.
Rör tills jästen löst sig och häll sedan i resten av mjölkblandningen, sockret och ev kardemumma.
Häll i mjölet, spara lite till utbaket. Arbeta ihop degen tills den känns smidig.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Strö ut lite mjöl på bakbordet och själp upp degen och knåda lite lätt.
Kavla ut till en avlång fyrkant.
Blanda smör och hallon. ( eller smör kanel och äpple)
Bred ut blandningen och rulla ihop längs långsidan.
Skär rullen i ungefär 20 bitar.
Lägg bullarna i bullformar eller glest på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna på 225 grader i 8 minuter
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Stod att det här recept var för barn från 8månader.
Liam fick smaka, men det var lite svårt för honom att äta, han är inte så duktigt på att tugga än :-) Men han verkade tycka att det var gott.
Lea tycket om dem
Och även jag :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar