Mitt familj

Mitt familj

torsdag 17 oktober 2013

Recept/ Matlista

I kväll har jag suttit och googlat fram lite olika nya recept som jag ska test kommande vecka :-)

Torsk och paprika i ugn
4 portioner
Ingredienser
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
600 g färsk eller tinad torskfilé
salt och peppar
1 tsk basilika
2 dl creme fraiche
1,5 msk tomatpuré

Lägg paprikastrimlorna i botten på en ugnssäker form. Skär torsken i bitar och lägg ovanpå. Krydda med salt, peppar och basilika.
In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Rör samman creme fraiche med tomatpuré och klicka på fisken.
Sedan in i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
Servera eventuellt med potatis eller en god sallad.

Tacobiffar
4 portioner
Tillbehör
500 gram köttfärs
1 påse taco kryddmix
1 ägg
2-3 msk vatten

Blanda köttfärsen med taco kryddmix, ägg och vatten. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i olja ca 5 minuter på ena sidan.
Halvera tomaterna. Lägg en tomathalva med snittytan uppåt när biffarna steker på anda sidan ytterligare 3-4 minuter.
Servera biffarna med sallad av isbergssallad, gurka och rödlöksringar.

Blomkålsmos
  • 0,5 - 1 blomkålshuvud, ca 300 g
  • 0,5 tsk salt till kokning
  • 1-2 msk smör eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
Rensa blomkålen och skär bort skaft samt ev. fula delar.
Skär ut buketterna från stammen. Dela stora buketter i minde bitar. Skölj blomkålen i ett durkslag och lägg i en kastrull, tillsätt salt samt tillsätt 2 dl vatten.
Koka upp blomkålen och låt den koka mjuk i 10 minuter under lock på medelvärme.
Häll av blomkålen. Lägg tillbaka den i kastrullen.
Tillsätt smör eller olivolja.
Mixa blomkålen i matberedare eller med stavmixer till ett mos. Det kan gärna vara lite grova bitar blomkål kvar i moset.
Smaka av blomkålsmoset med salt, vitpeppar samt ev. lite mer smör. Blomkålsmoset är klart att servera i ex. en skål.
 
 
Sen blir det stekt kyckling med allorandkrydda med bulgursallad
 
Jag planerar och handlar efter matlista som jag har skrivit dagen innan.
Planerar både lunch och middag. Kollar både R och Lea dagis schema.
Vi slipper slägga mat vilket både vi känna på ekonomiskt och så har vi aldrig det här dagliga bekymmer med att veta vad vi ska äta.... det är bara att kolla på Matlistan :-)
Ni borde prova också om ni inte gör det redan!
Ha det bra/L
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar